Tuesday, March 1, 2011

Muara ikan bakar Sungai Duyung

Hujung minggu lalu, kami bawa anak-anak makan-makan di Melaka. Kebetulan adik-adik dan abah ada, jadi mereka join sekali. Bertolak dari Gombak (dari rumah makcik) 4.30 petang dan sampai di Melaka 6.30 petang. Just nice! orang tak berapa ramai, Hidangan pun cepat saja sampai.

Nelayan pulang petang.
Berbual sementara tunggu hidangan.

 Maryam, kenapa tu??

 Sendiri tuang,

Sendiri minum ;p

 Sotong goreng cili 

Tauhu bakar

Ketam tiga rasa - 

Udang black pepper

Siakap bakar

 Pemakan tegar!


Ala! budak kecik ni mesti nak pau ketam, rugi aku!

Kan dah kata, pinggan dah bersusun pun still mood makan.
helloO! hujan ribut taufan pun tau berhenti ;p

Maryam yang dah comot.

Naufal : Kuatnya Cik Ayang makan, kulit pun dia makan juga ke?

Alamak! lambatnya mamat ni makan. Aku dah start lapar balik ni!

err..Maryam tunjuk sign apa tu?

Habis makan dan berbual-bual kami pun bersurai. Adik-adik dan abah menghala ke Johor manakala kami pula pulang ke Kuala Lumpur.

Overall malam itu, semua hidangan tak menepati selera, macam masak cincai saja. Kecewa!





1 comment:

http://aniesandyou.blogspot.com said...

sy suggest nk mkn ikan bakar yg best: Jeti Umbai...kedai paling hujung menghadap laut. just 4km dr muara duyong. sy tau sbb sy dok kkt area sini ;-)